LEHDISTÖTIEDOTE 19.11.2015

Suomalaislapset ovat rikkoneet mobiililaitteita yli 100 miljoonalla

Suomalaiset 1–17-vuotiaat lapset ovat hajottaneet älypuhelimia, tabletteja ja kannettavia tietokoneita yli 100 miljoonalla eurolla viidessä vuodessa. Laitteita menee rikki yhä enenevässä määrin, esimerkiksi älypuhelimia on hajonnut lasten käsissä 260 000 kappaletta viimeisen vuoden aikana.

Enemmän kuin joka kolmannessa suomalaisperheessä lapsi on hajottanut mobiililaitteen. Huolimattomimpia laitteidensa kanssa ovat teini-ikäiset. 13–17-vuotiaista peräti 51 prosenttia on hajottanut vahingossa älypuhelimen, kannettavan tietokoneen tai tabletin viimeisen viiden vuoden aikana. 6–12-vuotiailla luku on 35 prosenttia ja 1–5-vuotiailla 20 prosenttia.

Tiedot perustuvat SquareTrade -yrityksen laajaan selvitykseen, johon Suomessa osallistui 650 isää ja äitiä. Suomessa SquareTraden mobiililaitteiden vakuutuspalveluita edustaa Elisa Oyj.

Laitteita putoaa usein

Lähes puolet vahingoista on tapahtunut laitteen pudotessa. Noin viidennes vahingoista tapahtui, kun nestettä läikkyi laitteen päälle. Muita tyypillisiä vahinkoja ovat laitteen tönäiseminen pöydältä tai jonkin esineen putoaminen sen päälle.

  • Nykyajan lapset, erityisesti teini-ikäiset, ovat jatkuvasti yhteydessä mobiililaitteidensa kanssa. Tällä on hintansa, vahinkoja sattuu paljon etenkin lasten kasvaessa, SquareTraden Euroopan johtaja Kevin Gillan sanoo.
  • Älypuhelin löytyy yhä nuoremmilta käyttäjiltä. On tärkeää, että vanhemmat opastavat lastansa turvalliseen ja huolelliseen puhelimen käyttämiseen yllättävien vahinkojen välttämiseksi. Siitä huolimatta yllätyksiä voi sattua; tällaisten tilanteiden varalle Elisalta on saatavissa lisäturva, jonka avulla yhdellä puhelinsoitolla voi saada korvaavan laitteen rikkoontuneen tilalle, jopa seuraavana päivänä, muistuttaa Elisan henkilöasiakasyksikön puheliittymien liiketoimintajohtaja Jan Virkki.

260 000 älypuhelinta hajonnut vuodessa

Älypuhelin on vahinkojen kärjessä. Kuluneen vuoden aikana lapset ovat hajottaneet 260 000 älypuhelinta, 70 000 kannettavaa ja 6 000 tablettia. Vahinkoja voi ehkäistä muun muassa kertomalla lapselle mobiililaitteen oikeaoppisesta käytöstä. Lue lisää vinkkejä osoitteesta: www.elisa.net/lapsivahingot/

Älypuhelimen, tabletin tai kannettavan omistaa 65 prosenttia kaikista 1–17-vuotiaista suomalaislapsista:
14 prosentilla 1–5-vuotiaista
75 prosentilla 6–12-vuotiaista
92 prosentilla 13–17-vuotiaista

Lapset käyttävät laitteita keskimäärin 1,9 tuntia päivässä:
1–5-vuotiaat keskimäärin puoli tuntia
6–12-vuotiaat 1,8 tuntia
13–17-vuotiaat 3,1 tuntia

Tietoa tutkimuksesta: SquareTraden tutkimuksen suunnitteli ja analysoi Honest Data inc. Vastaukset eurooppalaisilta vanhemmilta keräsi Qualtrics syys-lokakuussa 2015. Otos oli yli 5 000 vastaajaa. Lisäksi lähteinä käytettiin Eurostatia ja PORDATAn selvityksiä Euroopan talouksista, päivitetty 2015, sekä tutkimusta Demographic Research on Household Composition Across the New Europe, julkaistu elokuussa 2011.

Lisätietoja:

Elisa Oyj, Jan Virkki, puheliittymien liiketoimintajohtaja, Henkilöasiakkaat, p. 045 670 0070, etunimi.sukunimi@elisa.fi

SquareTrade-mediayhteydet Suomessa:
Janne Salonen,
janne.salonen@justpr.co.uk,
p.040 550 8051

www.squaretrade.com

www.squaretrade.fi

SquareTrade turvaa mobiililaitteita ja tabletteja, ja muuta kuluttaja-elektroniikkaa toimintahäiriöiltä, vahingoilta ja arkipäivän tapaturmilta. Toisin kuin vanhanaikaiset takuut, SquareTrade on suunniteltu tämän päivän kuluttajalle. Yhtiö käyttää uusinta tekniikkaa tavoitteenaan 100-prosenttisen ongelmaton korvausprosessi.

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on yli 200 000. Liikevaihto vuonna 2014 oli 1,54 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 100. www.elisa.fi