LEHDISTÖTIEDOTE 29.9.2015

Rikkoutuvuustestissä uudet älypuhelimet iPhone 6s, iPhone 6s Plus ja Samsung Galaxy Note 5

SquareTrade testasi uutuusälypuhelimet: iPhone 6 Plus selätti taipumisongelmat, mutta vahvistettu lasi ei anna suojaa älypuhelimen yleisimpään rikkoutumissyyhyn.

Applen ja Samsungin uusimmista puhelimista otettiin mittaa SquareTraden laboratoriossa. Uutena mukana oli kylmänkestävyyttä testaava "Thermo Rig" -testlaite. Video testeistä täällä: https://www.youtube.com/watch?v=5kAOCVKPV9A&feature=youtu.be

Ovatko uudet Apple iPhone® 6s ja iPhone® 6s Plus tähänastisista parhaat?  SquareTrade®  testasi uudet iPhonet sekä  Samsungin Galaxy Note®5:n pudottamalla, upottamalla, taivuttamalla ja eri lämpötiloissa nähdäkseen, ovatko uudet lippulaivat edeltäjiään parempia. iPhone 6s Plus pärjäsi edeltäjiään paremmin, kiitos siinä käytetyn 7000-sarjan alumiinin. Note5 pärjäsi parhaiten lämpötilanvaihteluissa.

Äärilämpötilat voivat vahingoittaa laitteen kykyä pitää yllä täyttä latausta, ja siten lyhentää laitteen elinikää. SquareTrade lisäsi testivalikoimaansa lämpötilojen kestävyyden. Testissä simuloidaan tyypilisiä tilanteita, joissa puhelin voi altistua eri lämpötiloille, kuten laitteen unohtuminen kuumaan autoon (n. 43 astetta C) tai ulkosalle yöksi (n. -18 C).

SquareTraden Rikkoutuvuustestin tulokset osoittivat, että:

  1. Apple ja Samsung ovat korjanneet ongelmansa laitteen taipumisen kanssa. iPhone 6s Plus ja 6s kestivät noin 77 – 81 kilon paineen, 50 – 60 prosentin parannus edellisiin malleihin. Myös Note5 kesti 77 kiloa.
  2. Laitteen putoaminen "naamalleen" on edelleen ongelma molemmille valmistajille. Yli 50 prosenttia  älypuhelimista hajoaa juuri näin, eivätkä valmistajat ole ratkaisseet ongelmaa. Vaikka sekä Samsungissa että iPhonessa on uusi ja parempi lasi, kaikki testatut puhelimet hajosivat kun ne pudotettiin etupaneeli edellä jalkakäytävälle..
  3. Note5 pärjää parhaiten kovassa kylmyydessä. Vaikka Note5 putosi ja hajosi helpoiten, se pärjäsi kauimmin lämpötilatesteissä. -17 asteessa laite kesti melkein kaksi tuntia,  iPhone 6s Plus kesti juuri yli 1,5 tuntia ja iPhone 6s vain 30 minuuttia.

"Apple kehuu iPhone 6s:ää ja 6s Plussaa kaikkien aikojen edistyksellisimmiksi  iPhone-malleiksi, mutta niitä vaivaa edelleen kaikkein yleisimmät ongelma eli putoaminen kovalle alustalle", SquareTraden maailmanlaajuisen viestinnän apulaisjohtaja Jessica Hoffman sanoo. "Toisaalta, valmistajat ovat reagoineet taannoiseen taipumisskandaaliin, bendgateen, parantamalla testattujen mallien ominaisuuksia. Tämä on hyvä uutinen kuluttajille", Hoffman jatkaa.

SquareTrade Rikkoutuvuustesti täydentää perinteisempien testien aukot. Testeissä pisteytetään uudet puhelimet, laitteiden fyysisistä ominaisuuksista niiden kestoon pudotettaessa, upotettaessa, taivutettaessa sekä äärimmäisissä lämpötiloissa. Asteikolla 1-10, mitä suurempi lukuarvo sen helpommin laite hajoaa vahingoissa.

Lisätietoja yhtiön tarjoamista vakuutuspalveluksista nykyaikaisille älypuhelimille: www.squaretrade.fi. Suomessa SquareTraden palvelut tarjoaa Elisa.


SquareTrade-mediayhteydet Suomessa:
Janne Salonen, JustPR
s-posti janne.salonen@justpr.co.uk
Puh. 040 550 8051

SquareTrade turvaa mobiililaitteita ja tabletteja, ja muuta kuluttaja-elektroniikkaa toimintahäiriöiltä, vahingoilta ja arkipäivän tapaturmilta. Toisin kuin vanhanaikaiset takuut, SquareTrade on suunniteltu tämän päivän kuluttajalle. Yhtiö käyttää uusinta tekniikkaa tavoitteenaan 100-prosenttisen ongelmaton korvausprosessi. Yksityisomisteisen SquareTraden sijoittajia ovat mm. Bain Capital ja Bain Capital Ventures. Yhtiön pääkonttorit ovat San Franciscossa ja Lontoossa. Lisätietoja: www.squaretrade.com ja www.squaretrade.fi.

SquareTrade on SquareTrade Inc:in rekisteröity tuotemerkki. Kaikki muut yhtiö- ja tuotenimet kuuluvat valmistajilleen tai niiden yhteydessä oleville yhtiöille. SquareTrade ei tue, tee yhteistyötä tai ole muutenkaan millään tavoin sidoksissa laitevalmistajiin.