LEHDISTÖTIEDOTE 8.12.2015

Lumia pani iPhonen tiukille kestävyystestissä

SquareTraden rikkoutumisvertailussa neljä huokeamman hintaluokan puhelinta ja iPhone 6s.

Untitled Document

Miten lähes puolet halvemmat älypuhelimet pärjäävät kestävyydessä verrattuna kalliimpaan? Mobiililaitteiden vakuuttaja SquareTrade pani rikkoutuvuustestiin neljä halvempaa puhelinta:    Huawei™ P8lite, Microsoft Lumia™ 640, Moto X Pure Edition ja Sony Xperia™ E4.

SquareTrade-laboratoriossa laitteet pudotettiin, upotettiin ja taivutettiin. Huokeampien puhelinmallien kallein, Moto X Pure Edition, osoittautui heikommaksi puhelimeksi mitä markkinoilla on nähty vuosikausiin. Parhaiten pärjäsi Microsoftin Lumia, joka oli melkein yhtä kestävä kuin iPhone 6s.

Katso video SquareTrade -rikkoutuvuustestistä täällä:
https://www.youtube.com/watch?v=euOc6a0BZms&feature=youtu.be

Testissä ilmeni myös, että:

  1. Vesi on edelleen puhelimen vihollinen, ainakin joillekin: Puhelinten vedenkestävyys on ottanut suuria harppauksia eteenpäin. SquareTrade muutti upotustestin keston entisestä kymmenestä sekunnista kymmeneen minuuttiin.  Xperia E4 ja Lumia 640 selvisivät 10 minuutin upotuksesta suhteellisen hyvin kun taas P8lite menetti äänensä sillä hetkellä kun se osui veteen. 
  2. Kaikki mikä kiiltää ei ole kultaa: Motorolan aikaisemmassa tämän vuoden uutuudessa oli särkymätön näyttö, mutta Moto X Pure Edition ei selvinnyt pudotuksesta etupaneelille tai kulmalle vaan se särkyi ensimmäisestä pudotuksesta. 
  3. iPhone 6s on edelleen taipumisenkeston mestari: iPhone 6s taipuu vasta 77 kilon paineessa, eikä yksikään nyt testatuista puhelimista tarjoa sille vastusta. Lumia pärjäsi parhaiten, 59 kiloon asti, kun taas P8lite taipui jo 27 kilon paineessa. 

"Testitulos kertoo hyviä uutisia kaikille, jotka eivät voi tai halua investoida markkinoiden kalliimpiin malleihin. Hinta ja kestävyys ei välttämättä kulje käsi kädessä,  SquareTrade Euroopan toimitusjohtaja Kevin Gillan sanoo.

"Vaikka iPhone 6s näyttäisi testiemme mukaan edelleen olevan markinoiden kestävin älypuhelin, osa nyt testatuista pääsee lähelle tuloksia hintaan joka on vain vähän yli puolet iPhonesta", Gillan jatkaa.

Lisätietoja:

Elisa Oyj, Jan Virkki, puheliittymien liiketoimintajohtaja, Henkilöasiakkaat, p. 045 670 0070, etunimi.sukunimi@elisa.fi

SquareTrade-mediayhteydet Suomessa:
Janne Salonen,
janne.salonen@justpr.co.uk,
p.040 550 8051

www.squaretrade.com

www.squaretrade.fi

SquareTrade turvaa mobiililaitteita ja tabletteja, ja muuta kuluttaja-elektroniikkaa toimintahäiriöiltä, vahingoilta ja arkipäivän tapaturmilta. Toisin kuin vanhanaikaiset takuut, SquareTrade on suunniteltu tämän päivän kuluttajalle. Yhtiö käyttää uusinta tekniikkaa tavoitteenaan 100-prosenttisen ongelmaton korvausprosessi.

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on yli 200 000. Liikevaihto vuonna 2014 oli 1,54 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 100. www.elisa.fi